EKF2023

2022.06.21. 08:00

Zenés estek a Szent György-hegyen

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozathoz kapcsolódva több komolyzenei hangversenyt szerveznek a nyáron a hegymagasi templomban.

Szijártó János

Rákóczy Anna fuvolaművész és Rozmán Lajos klarinétművész hangversenye bűvölte el a közönséget vasárnap este a hegymagasi templomban

Fotó: Szijártó János/Napló

Az első koncert már vasárnap este lezajlott, a közönség A Metrum lelke Bach - apák és fiúk zenéje című produkciót láthatta, hallhatta Rákóczy Anna fuvolaművész és Rozmán Lajos klarinétművész előadásában. A fúvós hangszerek ezúttal is megmutatkozó sajátos szépségű, Bach által is megálmodott világa szemmel láthatóan elbűvölte a templomban helyet foglaló érdeklődőket. Ehhez természetesen szükség volt a lát kiváló muzsikusra, akik magas szintű tudásukat adták az emlékezetes esthez a jó akusztikai adottságokkal rendelkező templomban.

Forrás: Szijártó János/Napló

A programsorozat júliusban folytatódik, 12-én 19 órakor Bach-inspirációkat mutat be Rohmann Ditta csellóművész, egy rendhagyó szólóest részeként. Július 17-én 19 órakor Csermák Éva lesz a hegymagasi templom vendége, tőle nemzetközi hegedűkurzusának záróhangversenyét hallja a közönség. Augusztus 15-én Gadó Gábor és Harcsa Veronika Quintetje, majd szeptember 10-én szintén 19 órai kezdettel Csermák Éva (hegedű) és Marczi Mariann (zongora) hangversenye várja a komolyzene kedvelőit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában