5N

2022.07.28. 17:00

A litéri zenekar első dala

A helyi zenekar, a nagy népszerűségnek örvendő 5N szórakoztatta a közönséget mai slágerekkel a közparkban felállított nagyszínpadon Litéren. A sziklákkal körülvett amfiteátrumban tartott rendezvényt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt Pajta-programja támogatta.

Napló

Az 5N a színpadon. Fotó: Litéri önkormányzat

Az időjárás kicsit viccelődött a szervezőkkel, ugyanis a többnapos hőségriadó után a koncert előtt egy órával várták a nyári záport. Szerencsére időben átvonult fölöttük, kellemesre lehűtve a forró levegőt a műsorkezdésre. A fellépőkről pedig szerintük azt érdemes tudni, hogy 2021 februárjában öten összefogtak a Litéri Református Általános Iskola akkori 8. osztályos diákjai, és megalakították az 5N zenekart, hogy szórakoztassák a környezetükben élőket. Főleg popzenét és feldolgozásokat játszanak. A közelmúlt sikeres koncertidőszakai után 2022-ben bekerült egy-két saját zeneszám is a repertoárjukba. Ezúttal elő is adták első saját dalukat színpadon – tájékoztatta lapunkat az önkormányzat. 

A családi kikapcsolódást nyújtó rendezvényre érkeztek vendégek kerékpárral is, a bicikliúton Veszprém-Szentkirályszabadja, Királyszentistván és Balatonfűzfő felől. A programon a csodás természeti terület megóvása és a fenntarthatóság érdekében figyeltek a hulladék-megelőzésre. Volt, aki vitt magával saját poharat, kulacsot, amit bármikor megtölthetett az ingyenes vízvételi lehetőségek valamelyikén. A rendezvényhelyszínt mozgáskorlátozottsággal élők és babakocsival érkezők is könnyen megközelíthették. 

Címkék#5N#zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában