Utcazene 2022

2022.07.24. 07:00

Átadták az utcazenész-verseny díjait

A CstDzs Alt'N'Roll nevű együttes érdemelte ki az Utcazene fesztivál szakmai díját, míg a közönségdíjat Mehringer Marci kapta.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A korábbi éveknek megfelelően a nemzetközi szakmai zsűri és a fesztivál közönsége is megválasztotta a fellépő utcazenészek közül az általa legjobbnak ítélt fellépőt. Az eredményhirdetést szombaton este tartották a Kossuth utcai színpadnál. A fesztiválon idén 19 formáció versenyzett a díjakért. A győztes formációk egyaránt egymillió forintot nyertek el. A háromtagú zsűri munkájában Pritz Péter zenei szerkesztő, valamint egy ukrán és egy görög koncertszervező vett részt. A szakmai díjat a CstDzs Alt'N'Roll nevű formáció nyerte el: a CsótányDzsó néven alakult triót 2018 óta fúvósok egészítik ki, és a magyar nyelvű saját dalaikban a rockabilly, swing, country és garázsrock műfajokat egyesítik alternatív szövegvilággal. Az elismerést Porga Gyula polgármester adta át az együttes tagjainak. A közönségdíjat Mehringer Marci vehette át Vermes-Dörmer Judittól. A fiatal zenész a negyedik helyet érte el az X-faktor tavalyi évadában, dalaiban a szövegek olyan érzelmek köré fonódnak, amelyekkel a saját korosztálya, a húszas évei elején járó fiatalok nap mint nap találkoznak. A szombaton záruló, négynapos fesztivál alatt a belváros kilenc pontján felállított színpadoknál közel 150 koncertet adtak a hazai utcazenész formációk és a külföldi bandák. Délutánonként az utcazenészek muzsikáltak, esténként pedig húsznál is több együttes koncertezett a veszprémi belvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában