Népzene, népművészet, néptánc

2022.07.01. 08:00

Két napon át tartott a folklórfesztivál Balatonkenesén

A II. Pannónia Folk Feszt tájházi nyitogató a kenesei tájházban programja két napon át nyújtott különleges szórakozást nyitott népzenei, népművészeti és néptánc programokkal a Széchenyi Parkban az érdeklődők számára az elmúlt héten.

Horváth Virág

A Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes a Bakonyerdő a hazám című műsorával lépett fel

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A jó időnek köszönhetően pénteken és szombaton is élvezhették a Balatonkenesére látogatók a Balaton szépsége mellett a kulturális programokat a Folk Feszten. A Pannónia Népzenei és Kulturális Egyesület és a Kultúra Háza Balatonkenese közös szervezésében, a Magyarországi Tájházak Szövetsége közép-dunántúli régiójának közreműködésével idén második alkalommal tarthatták meg a rendezvényt.

A sokszínű programkínálatban az első napon szakmai programokkal, kézműves foglalkozásokkal, népmesterségek bemutatójával, népzene, néptánc és közösségi foglalkozásokkal várták az érdeklődőket. Délután a Szivárvány Népdalkör, a Pannónia Citerazenekar és Pál István Szalonna és bandája léptek fel.

A fesztivál második napján a Kabóca Bábszínház mutatta be Az aranyszőrű bárány című bábelőadást. Kormos István jó néhány népmesét versbe írt. Ebből választottak hármat: az első egy torkos farkasról, a második egy fondorlatos mackóról, a harmadik pedig a csudamód táncoló, aranyszőrű bárányról szól. Ami a három mesét összefűzi: Kormos csodálatos verses szövege, valamint Ágoston Béla változatos zenei világa. A három mese háromféle látványvilág.

A fesztivál második napján a Kabóca Bábszínház mutatta be Az aranyszőrű bárány című bábelőadást
Forrás: Nagy Lajos/Napló

Fellépett továbbá a Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes Bakonyerdő a hazám című folklórműsorával, majd közös táncházat tartottak Schneider Gyula és zenekara közreműködésével. Ezt követően a jelenlévők nagy örömére a Dobroda zenekar és a Balkán Fanatik adott fergeteges koncertet a parkban. A rendezvény fő támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap és a Csoóri Sándor Alap voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában