Dicsőítő muzsika

2022.07.01. 13:00

Mező Misiék koncerteznek a veszprémi jezsuita templomban

Mező Misi két dicsőítő koncertet ad a veszprémi jezsuita templomban július 10-én, vasárnap 17 és 19 órakor.

Napló-információ

Forrás: archív

Amikor Istenhez fordulunk az imádságainkban, általában kérünk tőle valami szükségeset, vagy hálát adunk a kapott jókért. Van azonban egy olyan kommunikációs csatorna Isten és ember között, amelyet „dicsőítő imának” neveznek. Isten megvan az ember efféle imádságai nélkül is, de jó, ha a teremtményei elismerik az ő ember iránti szeretetében megnyilvánuló nagyságát. 
A Teremtőjét magasztaló teremtmény egyértelműen a „helyére kerül”, amint imádni és dicsőíteni kezdi alkotóját. Helyreáll az édenkerti egyensúly, amelyben Isten és ember barátai egymásnak, és a kapcsolatukat kölcsönös bizalom jellemzi. Sokan felismerték a mögöttünk álló korona­vírus-járvány megpróbáltatásai ellenére – és közepette –, hogy egyedül Istenben bízhatunk, aki soha nem hagy el ben­nünket. 
Éppen ezért nagy ajándék, hogy korlátozásoktól mentesen találkozhatunk, és közösen, egymást is erősítve dicsérhetjük Istent és emelhetjük fel Jézus Krisztus nevét. 
Július 10-én, vasárnap délután öt és hét órakor egy ilyen lehetőség vár Veszprémben. A jezsuita templom lesz a helyszíne a Mező Misivel kiegészült Eucharist együttes dicsőí­tő koncertjének. 
A szervezők szerint ezen a napon nem érdemes otthon maradni, mindnyájunknak van miért köszönetet mondani Istennek, ez az alkalom minden résztvevőnek lelki feltöltődést kínál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában