Környezetünk színes festményekben

2022.07.30. 18:00

Müller Katalin alkotásaiból nyílik kiállítás Szentbékkállán

Müller Katalin Balatonhoz fűződő rajongása gyerekkorából származik, mikor szünidőben élvezte a magyar tengert, mint városi lány, az egyszerű, ,,mezítlábas" falusi életet, a szalmakazal tetején csodálva a világot. Most már a családdal, unokákkal együtt varázsolja el a Balaton és az itt tapasztalható kulturális élet. Ő maga pedig képeivel a KKKA Képzőművészeti Klub látogatóit.

Hegyi Zoltán

Forrás: Pixabay-illusztráció

S hogyan került a festészet az életébe? Családjában élt egy híres festő, a nemrégiben elhunyt Méhes László, aki 1992-ben képzőművészeti magániskolát alapított Torcyban.
Müller Katalin hitvallása szerint a festészethez az kell, hogy legyen az emberben tehetséggel párosuló szenvedély. Ahogy a muzsikáláshoz is, hiszen gyerekkora óta hegedül, de abból is széles palettán, Bachot, Vivaldit, Elton Johnt, John Denvert, Beatlest. Pont ezt a sokszínűséget szeretné megmutatni képeivel is.
A művésznek már több kiállítása is volt Ausztriában, de a Balaton-felvidéken ez lesz az első, mindez a Kőfeszt berkein belül, ahol minden program ingyenes, és ez alól nem kivétel ez a kiállítás sem.
A kiállítást augusztus 2-án 18 órakor a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány munkatársa, Szupkai Gábor nyitja meg a szentbékkállai kultúrházban.
A tárlat a Káli Kövek Közhasznú Alapítvány szervezésében és a Veszprém–Balaton 2023 EKF támogatásával jött létre.
A kiállítás augusztus 1. és augusztus 31. között tekinthető meg. A belépés díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában