PASZTA

2022.07.10. 15:31

Színjátszó tábor önismerettel, mozgástréninggel

A Pannon Színitanoda, vagyis a PASZTA keretében 25 felső tagozatos általános iskolás és középiskolás táborozott július 3 és 10 között a művészeti iskola épületében. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 keretében a Pannon Egyetem keretein belül alakult a színitanoda.

Tisler Anna

Bányavirág

A színjátszók soproni, veszprémi és az  ajkai Nagy László Városi Művelődési Központ Ördögfiókák csoportjának a tagjai. Komáromi Sándor, a tábor  szakmai vezetője, a veszprémi Pannon Egyetem drámatanára elmondta, hogy  a táborban önismeretet is tanultak a színjátszáson kívül. A mozgástréninget Herczeg Diána tartotta, a reggeli tornát Oláh Júlia. Tartottak jóga, beszédtechnika, mozgástréning foglalkozásokat, amely a testtudatot erősítette, valamint csapatépítő játékokat, amelyben mindenki mindenkivel kapcsolatba kerül, azért, hogy a 25 azonos érdeklődésű fiatal  váljon közösséggé, ne klikkek alakuljanak ki. A diákok a szakmai tudnivalókat Móczár Bencétől, a Kaposváron végzett friss diplomás színésztől, és az SZFE egykori diákjától, Tegyi Kornéltól sajátították el. 


A héten a csaknem az egész napot kitöltő próbák mellett más ismeretek elsajátítására is volt lehetőség, tartottak éjszakai túrát a Kálváriára, részt vettek egy hangszerkészítő workshopon, valamint megtekintettek két színházi előadást a Kor-társ a művészetekben, kultháló program keretében. 
Csabai Tibor, a Kultháló program vezetője hozzátette, hogy a kaposvári Rippl-Rónai Művészeti Intézet negyedéves hallgatóinak vizsgaelőadását, majd másnap a Székely Csaba rendezte Bányavirágok című 5 szereplős, szintén negyedéves hallgatók vizsgaelőadását láthatták. Ez utóbbiban szerepelt egy magyarpolányi egyetemista, Csabai Csongor. Az előadásokra a településről is sokan elmentek, mindkettő telt ház előtt zajlott. Csabai Tibor elmondta, hogy április végétől október 8-ig 25 program várja a művészetkedvelőket az Európa Kulturális Fővárosa évére felkészülés jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában