Régi vágyak találkozása

2022.08.25. 16:00

A család minden tagjához szóló varázslatos művet mutat be a Veszprémi Petőfi Színház

Weöres Sándor A holdbeli csónakos zenés mesejátékával veszi kezdetét a 2022-23-as ifjúsági előadások sorozata a Veszprémi Petőfi Színházban. A napokban megtartotta a társulat a darab olvasópróbáját.

Rimányi Zita

Olvasópróba a Veszprémi Petőfi Színházban. A társulat úgy véli, A holdbeli csónakos olyan meghatározó mese, amit muszáj megmutatni a mai gyerekeknek, fiataloknak is

Forrás: Petőfi Színház

Elkezdődtek a 2022-23-as Szeretet évad próbafolyamatai – tájékoztatta lapunkat a színház. A holdbeli csónakos különleges zenés történet, amelyben bábok is megjelennek. Tóth Géza rendezésében mutatják be szeptember 25-én 15 órakor. Varázslatos mű, amely a család minden tagjához szól.
„Régi vágyak találkozása ez a mesejáték. Egy olyan meghatározó mese mindenki életében, amelyet muszáj megmutatni a mostani generációnak is ebben a fura és nehéz világban. Köszöntünk minden közreműködőt, kiemelt szeretettel Tóth Gézát, kinek a nevéhez a csaknem száz előadást megélt Kukamese zenés mesejáték rendezése is köthető” – nyitotta meg az olvasópróbát az előadás létrehozásának egyik ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser. „Nem könnyű mese, hiszen Weöres Sándor nem vette figyelembe a színházat az írásai során. Az elkövetkezendő időszak sem lesz egyszerű, de csodálatos kihívások elé nézünk. A darab különlegessége, hogy sokszor a háttérben lévő tárgyak fontosabbak lesznek, mint a mellettünk lévő emberek, illetve, hogy bábokkal is kell dolgoznunk, melyeket Fekete Dóra fog a színpadra álmodni” – jegyezte meg a rendező. 
Jégapóhoz, a magyarok fejedelméhez négy király érkezik leánykérőbe, akik hatalmas hadsereget, végtelen gazdagságot kínálnak a magyar királykisasszony kezéért. Ám Pávaszem királylány egészen másra vágyakozik. Titokban szerelmes az elérhetetlen Holdbeli Csónakosba… A kalandos történetben a barátok segítenek. Győz az igazság és a szerelem beteljesül. Weöres Sándor költői mesejátéka igazi mese és játék is. A vásári bábhagyomány humorát és szabadságát ötvözi a klasszikus népmesék elemeivel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában