Jövőre a szünidőben tartják meg

2022.08.31. 20:00

Almádiba költözik a Bondoró Utcaszínház Fesztivál

Az V. Bondoró Utcaszínház Fesztivált az eddigiektől eltérően jövőre már nem Kapolcson rendezik meg, hanem Balatonalmádiban az Öregparkban, a diákok, a családok pedig örülhetnek, hogy 2023-ban június 30. és július 2. között tartják meg, azaz már a nyári szünetben.

Rimányi Zita

A Bondoró 2019-ben került be a köztudatba, s immár negyedik éve varázsolja közénk a rá jellemző színes, vidám kavalkádot

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Bondoró az egyetlen hazai utcaszínházi fesztivál, egyben nemzetközi szakmai találkozó a műfaj képviselőinek. Jövőre ünnepli ötödik születésnapját, s ebből az alkalomból több meglepetést tartogat a közönségnek – tájékoztatta lapunkat az eseményt szervező Viprodukció Fesztiváliroda.
Virág Zsóka fesztiváligazgató szavai szerint a fesztivál az elmúlt évek során folyamatosan gyarapította közönségét, s indulása óta az volt a célja, hogy nemzetközi szinten számontartsák az utcások közösségében. Az utóbbi években fokozatos lépéseket tettek ennek érdekében. Egy valódi multikulturális, nemzetközi eseményt szeretnének létrehozni, ehhez azonban több olyan technikai és infrastrukturális feltételt biztosítani kell mind a fellépők, mind a közönség számára, ami eddig korlátozott módon állt rendelkezésre. Ezért egy megtisztelő invitálásnak köszönhetően a jövő évtől egy új, minden követelménynek megfelelő, nem mellesleg gyönyörű helyszínen, Balatonalmádi Öregparkjában várják a nagyérdeműt. 
"Köszönjük Kapolcsnak, hogy az elmúlt négy évben a Bondoró mögé állt, hálásak vagyunk a falu és az önkormányzat eddigi támogatásáért. Kicsit szomorúak vagyunk, hogy a fesztivált jelképező Bondoró Főnixmadarunk idén utoljára repült a település felett. Ezzel egy időben a másik szemünk nevet, hiszen meggyőződésünk, hogy Balatonalmádiban új otthonra talál a fesztivál és közönsége. Itt még több és még nagyobb attrakciók, ezzel együtt több szórakozási lehetőség várja majd a hozzánk érkezőket. A fesztivált könnyebben tudják megközelíteni a látogatók, és szállások terén bővebb választékkal lehet számolni. Így lehetőségünk adódik arra, hogy nagyobb nézőszámban fogadjuk a közönséget, s az utcaszínház világát még több hazai és nemzetközi érdeklődő számára mutathassuk meg 2023-ban” – fogalmazott Virág Zsóka. 
A Bondoró 2019-ben került be a köztudatba, s immár negyedik éve varázsolja közénk a rá jellemző színes, vidám kavalkádot. Az érdeklődők az utcás műfajok széles repertoárjával találkozhatnak: artisták és zsonglőrök, bohócok és pantomimesek játékával, cirkuszi és újcirkuszi előadásokkal, gólyalábasokkal, aprócska és óriásbábokkal, sétáló látványosságokkal kápráztat el. Koncertek és kiállítások, marionettjáték és világító bábok, árnyékszínház és tűzshow is rendre szerepel kínálatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában