Nyolcadszor szervezik meg

2022.08.09. 16:00

Cseh Tamásra emlékeznek Bakonybélben

Az Énekmondók Emlékezete című programot nyolcadszor szervezi meg Bakonybél Önkormányzata díszpolgárának, Cseh Tamásnak a tiszteletére.

Rimányi Zita

Idén a rendezők köre bővül a Bakonybéli Szent Mauríciusz Alapítvánnyal, programjaik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával, együttműködésével, a Kultháló Bázis keretében valósulnak meg.

A rendezvénysorozat korábbi részeinek zenei szerkesztője a két éve elhunyt Kátai Zoltán Kossuth-díjas lantművész volt, aki Cseh Tamás örökségét a hajdani énekmondókéval rokonította, és az énekes-dalszerző műfaji sokoldalúságát kívánta hangsúlyozni. Az idei műsor ezt a vonalat megőrizve bővült a kortárs zene és alkotók felé.

Augusztus 13-án, szombaton a műsort a Cseh Tamás Alapítvány és a Makovecz Imre Alapítvány közösen alkotta „Fűszál szobám” – Makovecz Imre és Cseh Tamás találkozása című program vezeti be. Helyszíne a Boldog Gizella Közösségi Ház, kezdete 14.30 óra. A 16 órakor a Szent-kútnál folytatódó program közreműködői a MusicaHistorica Régizenei Együttes, a bakonybéli Szent Mauríciusz Kórus, Mülhauser Martina énekes, dalszerző és a Resti Kornél Együttes. Az est fő programja, a 19.30-kor kezdődő: Másnap – és mi most itt vagyunk – Cseh Tamás és Csengey Dénes soha nem hallott dalai. Játsszák: Beck Zoltán és Szűcs Krisztián.

Az emlékestet a hagyományos tábortűz zárja, azaz Cseh Tamás dalait énekli Mülhauser Martina és a közönség. A hűséges közönséget a szünetben egy tál étellel és zsíroskenyérrel tartják életben a rendezők. A programok látogatása ingyenes. Esőhelyszínnek a Bakonybél Faluházat (Pápai utca 7.) jelölték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában