Kiemelkedő tevékenység

2022.08.26. 15:00

Elismerték a Veszprém megyei hagyományőrzőket

Augusztus 20-a alkalmából Kovács Norbert Cimbi a Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett, Népművészet Ifjú Mestere-díjas, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület néptáncosa, néptáncoktatója Bánffy Miklós-Díjban részesült kulturális intézményben hosszabb időn át végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

Tóth B. Zsuzsa

Kiss Balázs, Hoppál Péter, Németh Eszter és Kovács Norbert Fotó: archív

Kiemelkedő az idei díjazottak közül a népművészetet, néphagyományt képviselő személyek száma. Többen kaptak Arany Érdemkeresztet, Ezüst Érdemkeresztet, szakmai díjakat. Veszprém Megye három kitüntetettel is büszkélkedhet. Csák János innovációs és kulturális miniszter Ezüst Érdemkereszttel tüntette ki Kiss Balázst és Németh Esztert, a Pápai Vadvirág Néptáncegyüttes egykori táncosait, a Magyar Állami Népi Együttes tagjait. A díjakat Vitályos Eszter, az Innovációs és Kulturális Minisztérium parlamenti államtitkára, és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában