Kurzus

2022.08.04. 11:00

Gálaest a Hangvillában

Az országos musical- és operettkurzuson részt vevők lépnek fel azon a gálaesten, amelyet augusztus 9-én, kedden este rendeznek a Hangvillában.

Balla Emőke

A fiatalok felkészítői és vendégművészek is fellépnek Fotó: Napló

A musical, operett és zenés színházi műfajok egyre népszerűbbek a fiatalok körében. Ez adta az ötletet 2006-ban egy olyan kurzus létrehozásához, ahol a résztvevők ismert művészek, zenepedagógusok segítségével ismerkedhetnek meg a műfajjal, és elsajátíthatják az alapjait, stílusjegyeit, betekintést nyerhetnek a háttérmunkába, a színház világába. A kurzus elsődleges célja, hogy a fiatal tehetségek jól érezzék magukat a színpadon, igényes és kemény munkával készüljenek a zárógálára. 
Az idén tizenhetedik alkalommal rendezték meg az országban egyedülálló tematikájú kurzust Pétfürdőn, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban. A háromhetes művészeti tábor július 21-e és augusztus 9-e között harminc lelkes és tehetséges fiatalnak ad otthont, egyikük Erdélyből, Kolozsvárról érkezett. 
A fiatalok felkészítői: Endrész Ferenc, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Szabó Szilvia énekművész, a kurzus művészeti vezetője, Halas Adelaida színművész, operettprimadonna, Lőrincz Máté táncos, a kurzus koreográfusa, Ruisz Rebeka énekművész, táncos, koreográfus, Wéber Tamás, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésze és Kovács Anita Noémi smink- és maszkmester. A gálán a fiatalokkal együtt a felkészítő művészek is színpadra lépnek. Vendégek lesznek: Bátori Éva, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Laki Péter, a Budapesti Operettszínház színművésze, Kardffy Aisha, a Budapesti Operettszínház színművésze, Kerényi Miklós Máté, a Budapesti Operettszínház színművésze, valamint Sipos Balázs magánénekes, színész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában