Kimagasló tevékenység

2022.08.19. 13:00

Sikeres dalosok, jubilál a felsőörsi Búzavirág Népdalkör

Tizenöt éves jubileumot ünnepelt a felsőörsi Búzavirág Népdalkör a helybeli Gelléri Pincénél. A népdalkör kimagasló tevékenységét elismerte az önkormányzat is, ugyanis Szabó Balázs polgármester Felsőörs községért díszoklevelet adományozott számukra a falunapokon, nemrég.

Kovács Erika

A mostani jubileumi ünnepségen Örökség-díjat vettek át a 15 éve működő Búzavirág Népdalkör tagjai Simon Gábor fafaragó népművésztől, a Felsőörsért Közalapítvány elnökétől. Az oklevelet és a hozzá tartozó felsőőrsi motívumos kenyérkosárkendőt Polczer Józsefné és Vargáné Németh Erzsébet, a közalapítvány hímző műhelyének tagjai adták át nekik. Varga Lászlóné, a Country Family Liedence tánccsoport vezetője szintén átvehette az Örökség-díjat, több évtizedes közösségi és hagyományteremtő munkáért, az említett közalapítványtól. 
Az ünnepi alkalomból Tislér Anikó, a szóban forgó közalapítvány titkára mondott köszöntőt, majd Szerdahelyi Luca diák, a szentkirályszabadjai Szent István Népdalkör, a Country Family Liedence, valamint a Búzavirág Népdalkör szép műsorral ajándékozta meg a közönséget, és valamennyien felkötöttek egy-egy szalagot a szalagfára. 
Mint ismert, a felsőörsi népdalkört a helyi nyugdíjas klub hét tagja alapította még 2007-ben, közte Tislér Anikó. Az elmúlt 15 évben a helyi rendezvények mellett énekeltek az ország számos kulturális programján is. A Kórusok Országos Tanácsa által szervezett minősítőn kiváló, a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetsége Fesztiválján szintén kiváló, a 10. Vass Lajos Népzenei Találkozón és Versenyen Vass Lajos ezüst fokozatot értek el. A tatabányai Forgórózsa Fesztiválon Arany minősítést kaptak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában