Alkotó tanárok tárlata

2022.08.11. 07:00

Veszprémi tanár alkotása is látható az egri Kepes Intézetben

A Veszprémi Középiskolai Kollégium tanára, Miklós Judit alkotása is látható az egri Kepes Intézetben.

Napló

A kilenc alkotók az egri kiállítás megnyitóján

Forrás: Napló

A Közös Jövőnkért Alapítvány a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően tudta a kARTon csoport – iparművészeti diplomával rendelkező művésztanárok – kiállítását megszervezni az egri Kepes Intézetben. A Kert-jelek, kertesszenciák címmel megnyílt tárlaton Bein Klára textilművész köszöntötte egykori tanítványait, Lipp Mónika Mária művészettörténész nyitotta meg a kilenc alkotó közös kiállítását. 

A program előkészítését, szervezését Bulla Márta Egerben élő textilművész vállalta, akinek Burokban címmel mutatták be nemezruháit. Boldizsár Gizi különleges textilkönyveket készített, Császár Lilla Kert-esszencia fotósorozata a természet elemeinek kölcsönhatásait rögzíti, Fekete Éva a KERT szót mozaikszóként kezeli papírplasztikáin, Lukács Gyöngyi grafikákkal és kollázsokkal jelent meg a tárlaton, amelyeken az élet permanens megújulását biztosító magok változatos megjelenési formáit rögzítik. A Veszprémi Középiskolai Kollégium tanára Miklós Judit, akinek Micsunda tablójának angyalai a gyermeki önfeledt játékosság eredményei, s nagyméretű makro fotósorozata a szabad szemmel már nem érzékelhető rétegekhez visz közel. Újrahasznosított eco-pop öltözeteinek bemutatását a kollégista lányok örömmel vállalták. Pataki Evelin ecoprint technikával idézi meg a természet gazdagságát tértextileken, Sápi Judit a transzparenciára helyezi a hangsúlyt nagyméretű alkotásain. Somody Beáta szülőföldjének állít emléket, üzen a Karó stációkkal, az eget idéző nemez fellegekkel.

A kilenc alkotók az egri kiállítás megnyitóján
Forrás: Napló / Napló

Az alapítvány célja, hogy az ország különböző pontjain tanító, alkotó tanárok munkáit Veszprém művészetkedvelő lakói is megismerhessék majd az Európa kulturális főváros programjaihoz kapcsolódva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában