Alkotó tanárok tárlata

2022.08.11. 07:00

Veszprémi tanár alkotása is látható az egri Kepes Intézetben

A Veszprémi Középiskolai Kollégium tanára, Miklós Judit alkotása is látható az egri Kepes Intézetben.

Napló

A kilenc alkotók az egri kiállítás megnyitóján

Forrás: Napló

A Közös Jövőnkért Alapítvány a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően tudta a kARTon csoport – iparművészeti diplomával rendelkező művésztanárok – kiállítását megszervezni az egri Kepes Intézetben. A Kert-jelek, kertesszenciák címmel megnyílt tárlaton Bein Klára textilművész köszöntötte egykori tanítványait, Lipp Mónika Mária művészettörténész nyitotta meg a kilenc alkotó közös kiállítását. 

A program előkészítését, szervezését Bulla Márta Egerben élő textilművész vállalta, akinek Burokban címmel mutatták be nemezruháit. Boldizsár Gizi különleges textilkönyveket készített, Császár Lilla Kert-esszencia fotósorozata a természet elemeinek kölcsönhatásait rögzíti, Fekete Éva a KERT szót mozaikszóként kezeli papírplasztikáin, Lukács Gyöngyi grafikákkal és kollázsokkal jelent meg a tárlaton, amelyeken az élet permanens megújulását biztosító magok változatos megjelenési formáit rögzítik. A Veszprémi Középiskolai Kollégium tanára Miklós Judit, akinek Micsunda tablójának angyalai a gyermeki önfeledt játékosság eredményei, s nagyméretű makro fotósorozata a szabad szemmel már nem érzékelhető rétegekhez visz közel. Újrahasznosított eco-pop öltözeteinek bemutatását a kollégista lányok örömmel vállalták. Pataki Evelin ecoprint technikával idézi meg a természet gazdagságát tértextileken, Sápi Judit a transzparenciára helyezi a hangsúlyt nagyméretű alkotásain. Somody Beáta szülőföldjének állít emléket, üzen a Karó stációkkal, az eget idéző nemez fellegekkel.

A kilenc alkotók az egri kiállítás megnyitóján
Forrás: Napló / Napló

Az alapítvány célja, hogy az ország különböző pontjain tanító, alkotó tanárok munkáit Veszprém művészetkedvelő lakói is megismerhessék majd az Európa kulturális főváros programjaihoz kapcsolódva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában