Helyi kultúra

2022.09.30. 19:00

Irodalmi Divatszalont tartottak Sümegen

Zoób Kati, Sümeg díszpolgárának jelenléte az ünnepi hétvégén többet jelentett, mint egy programelem a püspöki palota csodálatos falai között. Ahogy Végh László polgármester fogalmazott, megmutatta, hogy Sümeg táptalaja a jónak, a sikernek és a hírnévnek. Ahogyan volt ez Kisfaludy, Ramassetter, Entz Ferenc és most, Zoób Kati idejében is.

Szijártó János

Középen virággal a kézben Zoób Kati, a sümegi születésű világhírű divattervező a Kisfaludy250 fesztiválprogram első estéjén Fotó: szervezők

Óriási érdeklődés övezte a Kisfaludy250 fesztiválprogram első estéjére meghirdetett Irodalmi Divatszalont, amelynek a püspöki palota rózsaszín stukkós terme adott otthont. Sümeg díszpolgára, a világhírű divattervező, Zoób Kati betekintést engedett a hallgatóságnak a divatszakma világába, saját szakmai életútjának kezdeti lépéseit is felidézte, hiszen gyermekkori élményeit osztotta meg, melyek hatására lépett erre az ösvényre. Bensőséges hangulatú beszélgetés alakult ki Kiss Ferenc zongoraművésszel, sőt a közönség felszólalóival is, akik egy-egy emlékezetes epizódot idéztek fel a közös múltból.

Az est további részében gyönyörű modellek vonultak be a terembe a Zoób Kati által tervezett lélegzetelállító kosztümökben és ruhákban. Varázslatos anyaghasználat, történelmi szabásvonalak és beszédes szimbólumok összjátékaként kelt életre Kisfaludy Sándor kora, a romantika hajnala. Az Irodalmi Divatszalon zárásaként a püspöki palota udvarán gyűltek össze a vendégek, hogy megcsodálják a kivilágított vár látványával megkoronázott architekturális vetítést, amely az építéstörténet lépéseit, az építtető püspök és védőszentje, Szent Márton attribútumait, és nem utolsósorban a híres sümegi Maulbertsch-freskókat varázsolta a homlokzatra. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában