Kiállítás

2022.09.01. 17:00

Különleges alkotások az Arácsi Népházban

Kiss Johanna különleges kiállítását sok-sok érdekességgel megfűszerezve Kelemen Marcel festőművész nyitotta meg az Arácsi Népházban az elmúlt hétvégén. A tárlatot szeptember 24-ig lehet megtekinteni.

Kovács Erika

Kiss Johanna és Kelemen Marcel festőművész a megnyitón, az Arácsi Népháznál Fotó: Arácsi Népház

A megnyitón elhangzott még, az arácsi Kiss Johanna negyedéves a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola grafikus szakán, ahol Kelemen Marcel festőművésztől rajzfestést tanul. – Eleinte biztosan sok álmatlan éjszakát szereztem művészetis tanáraimnak, hiszen nekem sosem volt elég vagy megfelelő a kiadott feladat, mindig törekedtem arra, hogy egy kis extrát is tegyek hozzá, beletéve a személyiségemet, kreativitásomat. Sosem kedveltem, ha a rajzaim hasonlítanak a többiekére. Ahogy a kiállításon is látszik, nagyon szeretem magamat ábrázolni különböző technikákkal – fogalmazott Johanna. Hozzátette, néhány alkotásában vannak rejtett utalások, melyeket észre lehet venni. Az évek alatt nagyon sok technikába belekóstolt,  így a gipsz domborműtől az olajfestményen át a digitális rajzokig sok minden helyet kapott a kiállításon. A legtöbb bemutatott művet iskolai feladatként alkotta meg, de nagyon sokat készített otthon is, kikapcsolódás céljából. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában