Kulturális zarándoklat

2022.09.22. 08:00

Már csütörtökön Veszprémbe érkezhet a TimeCircus 10 méteres szárazföldi hajója, a Landschip

Egy nemzetközi kulturális zarándoklat során tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekér – de inkább egy különös traktor-autó-hajó hibrid, amely a Landschip (szárazföldi hajó) nevet kapta – indult el a flamand Antwerpenből és érkezik várhatóan csütörtökön délután vagy este Veszprémbe.

Kedden kora délután Ajkán látták a különleges járművet

Fotó: Cernák Róbert/olvasó

Hosszú útja során, többek között Veszprémet és Temesvárt is érintve, a tervek szerint 2023 februárjában érkezik meg Görögországba, az Athén melletti Elefszínába, az Európa Kulturális Fővárosa megnyitóünnepségére. Veszprém, Temesvár és Elefszína, mindhárom város 2023-ban viseli az Európai Kulturális Főváros címet, és a Landschip zarándokútja köti össze őket. 
A közel 3000 kilométeres utazásra a belga TimeCircus csapata idén áprilisban indult a 3,7 méter magas, közel 10 méter hosszú és 3,5 tonnás szekérrel. A monstrum öt kilométer per órás sebességgel halad, és főként gyalogos- és kerékpárutakat használnak.
Veszprémbe várhatóan szeptember 22-én, csütörtökön délután vagy este érkeznek, de ennek időpontját nem lehet pontosan kiszámítani, mert a szárazföldi hajó útvonalán számos akadályba ütközhet. Az óriásszekér várhatóan szeptember 25-ig lesz Veszprémben, és szeptember 23-án a Jutasi Piknik program része lesz a Deák Ferenc Általános Iskola előtti parkban, ahol zsonglőr- és akrobatika-workshopok, játszóházak, bemutatók, színpadi előadások, tűzzsonglőrshow várja az érdeklődőket.
A Landschip csapata a Jutasi Pikniken írásos üzeneteket is gyűjt, amelyeket magukkal visznek Elefszínába, az ottani EKF-megnyitóra.
Kedden kora délután Ajkán látták a különleges járművet: 

Fotós: Cernák Róbert/olvasó

Ha ön is találkozik vele, kérjük, fotózza le és küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában