Egyedi látásmód

2022.09.25. 14:00

Megnyílt az első ajkai urbex fotókiállítás

Megélni a létezést az elmúlásban, gyönyörködni a pusztulásban, találkozni a múlttal, ami olykor karcol. Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Ajka első urbex, vagyis urban exploration kiállítását Csabai Tibor grafikusművész a Városi Múzeumban szeptember 23-án.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Horváth András, ajkai kötődésű fotográfus első kiállítása, amely a Délutános műszak után két évtizeddel címet viseli,  a világ első kriptongyára, az erőmű és a szénosztályozó épületét mutatja be egyedi látásmódon. 
A megnyitón elhangzott, hogy a fotósok köreben az urbex egyre népszerűbb, lényege, hogy az alkotó olyan helyeket keres fel, ahova tilos a belépés vagy nehéz megközelíteni, továbbá valamilyen szempontból eltér a hétköznapi helyszínektől. Ilyenek az elhagyott városok, épületek, katakombák, ipari vagy katonai létesítmények. Az urbexben vonzó az adrenalinfröccs, amit maga a kaland és a kutatás élménye okoz. 

Fotós: Gyarmati László

Horváth András vérbeli urbexes, aki azt vallja magáról, hogy igazán két helyen érzi otthon magát: a csendes erdőkben és az elfeledett, romos épületekben. 
A kiállítás október 3-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában