Helyi kultúra

2022.09.23. 09:00

Ősbemutató a monostorban

Mindenki számára ismert, hogy a Zsoltárok könyve a zsidóság és a kereszténység közös imakincse, a szürreális vallási líra kincstára, amelyben olyan örök emberi problémák, érzések és attitűdök fogalmazódnak meg, mint a szenvedés, a betegség, az üldöztetés, a halál, az öröm, a dicséret, de leginkább az Isten utáni vágy.

Rimányi Zita

Ebből a csodálatos kincsből válogatott Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője, hogy – számos irodalmi estjéhez hasonlóan – elektronikával és énekkel-zsoltármondással-magyarázattal, furcsa, tisztelgő, néhol meghökkentő ötletekkel, illetve Magyar Bori csodálatos énekével kiegészítve mutasson be kortárs áldozatot, mégpedig modern zenei nyelven, ráadásul egyik legkedvesebb szakrális helyén, a Szent Mauríciusz Monostorban. Szent Gellért ünnepén a Kultháló egyik bázisán, a bakonybéli bencés monostorban lehetünk ennek részesei. A Prieger Zsolt és Magyar Bori zsoltároskönyve című ősbemutató szeptember 25-én, vasárnap 18 órakor kezdődik, utána, 19 órától a két művész workshopot tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában