Landschip

2022.09.23. 18:54

Veszprémbe érkezett a TimeCircus 10 méteres szárazföldi hajója

Egy nemzetközi kulturális zarándoklat során tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekér – de inkább egy különös traktor-autó-hajó hibrid, amely a Landschip (szárazföldi hajó) nevet kapta – érkezett meg a városba.

veol.hu

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hosszú útja során, többek között Veszprémet és Temesvárt is érintve, a tervek szerint 2023 februárjában érkezik meg Görögországba, az Athén melletti Elefszínába, az Európa Kulturális Fővárosa megnyitóünnepségére. Veszprém, Temesvár és Elefszína, mindhárom város 2023-ban viseli az Európai Kulturális Főváros címet, és a Landschip zarándokútja köti össze őket. 

Fotós: Pesthy Márton/Napló

Az óriásszekér szeptember 22-én érkezett a Kossuth utcára és várhatóan szeptember 25-ig lesz Veszprémben, szeptember 23-án a Jutasi Piknik program része lesz a Deák Ferenc Általános Iskola előtti parkban, ahol zsonglőr- és akrobatika-workshopok, játszóházak, bemutatók, színpadi előadások, tűzzsonglőrshow várja az érdeklődőket.

A Landschip csapata a Jutasi Pikniken írásos üzeneteket is gyűjt, amelyeket magukkal visznek Elefszínába, az ottani EKF-megnyitóra.

Fotós: Csom Istvánné/olvasó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában