VEOL podcast - Csemegepult 4. rész

2022.10.28. 12:58

A dokumentumfilmezés új korszaka - A There Is No Planet B alkotóival beszélgettünk

A Pannon Egyetem, mint az Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Labor konzorciumi tagja különös formát választott a tudományos eredmények társadalmiasításához: filmet forgattak.

VEOL.HU

A rendezőt Elekes Gergőt és a Nemzeti Labor Társadalomtudományi alprojektjének szakmai vezetőjét, a film elindítóját, András Ferenc filozófust kérdeztük készülő filmjükről. A dolog pikantériája, hogy Horváth Virág, a veol.hu munkatársa és a Csemegepult podcast műsorvezetője szintén dolgozott a filmen rendezőként, így időnként vissza-vissza is kérdeznek az adásban. Mint az adásból kiderül, új korszak nyílt a dokumentumfilmezésben is, így a készítők a legújabb trendek szerint dolgoztak.

A film három konkrét kutatásra alapszik, melyeket dr. Gelencsér András a természettudományból, dr. Herzog Csilla a szociológiából és dr. Szentgyörgyi Szilárd a pszicholingvisztikából hozott magával. Hogyan lesz egy ismeretterjesztő dokumentumfilm akciódús? Hogyan lehet három kutatást 15 percben bemutatni? És hogy került át a stáb egy másik bolygóra a forgatási napokon? Minden kiderül a podcastünkből. 

Spotify-on is elértek minket! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában