Négykezes zongorasiker

2022.10.27. 08:00

Arany fokozatot szereztek a Csermák zeneiskola növendékei

Arany fokozatot szerzett Friedrich Hanna és Szilágyi Adél, a Csermák zeneiskola zongorista növendéke egy fővárosban tartott versenyen.

Napló

Szilágyi Adél és Friedrich Hanna Fotó: Csermák zeneiskola

A másodszor megrendezett versenynek a Tóth Aladár Zeneiskola – a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlóiskolája – adott otthont a közelmúltban. A Magyar Kortárs Kamarazenei Fesztivál és Versenyt azzal a céllal rendezték meg, hogy népszerűsítsék magyar kortárs fiatal zeneszerzők műveit, tájékoztatott a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola. A zeneiskola növendékei, Friedrich Hanna és Szilágyi Adél (felkészítőjük Szalontai Árpádné) két négykezes zongoraművet adott elő, köztük a kortárs zeneszerző, Bánó Tamás Barnabás Tauri oculos című darabját. A Zeneakadémia tanáraiból álló zsűri arany fokozattal és különdíjjal jutalmazta a produkciót. A négykezes páros lehetőséget kapott arra, hogy a Budapesten megrendezendő gálahangversenyen is előadják Bánó Tamás Barnabás művét. A fiatal zeneszerző Veszprémben született, a budapesti Zeneakadémián diplomázott karvezetés, zeneelmélet és zeneszerzés szakon. Érdeklődése középpontjában a kortárs kamarazenei és vokális kompozíciók állnak. Jelenleg a Zeneakadémia doktori iskolájának hallgatója. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában