Karácsonyi készülődés a színpadon

2022.10.12. 18:00

Békebeli illatszertár – Balázs Péter rendez Veszprémben vígjátékot

A bonyodalmakban, félreértésekben, szerelemben és humorban gazdag előadást, a tévéjátékként is nagy sikert aratott Illatszertár című vígjátékot a Veszprémi Petőfi Színház a 2022–23-as évada második bérletes előadásaként mutatja be, Balázs Péter rendezésében.

Rimányi Zita

Oberfrank Pál színházigazgató és Balázs Péter, a darab rendezője az olvasópróbán Fotó: Petőfi Színház

Karácsony közeledik, a békebeli illatszertár forgalma a csúcson. Az egyik boltos, Asztalos úr eközben szerelmes, és örül, hogy az ünnepet még sosem látott kedvesével töltheti. De a bolt tulajdonosa, Hammerschmidt úr furcsán kezd viselkedni vele. Munkahelyi viszály az oka? A kiállhatatlan és ellenséges Balázs kisasszony – aki még a fogkrémes tubust sem tudja rendesen megtölteni – fúrja Asztalos urat? Vajon tényleg eléri, hogy éppen karácsony napján veszítse el az állását? Ráadásul a szerelme sem válaszol a levelére... Asztalos úr élete, úgy tűnik, visszavonhatatlanul rosszra fordul, éppen karácsony ünnepén. Vagy mégsem? – a történet sokaknak ismerős lehet, az Illatszertár László Miklós leghíresebb darabja, nagy sikerrel játszották az országban már több színházban, hiszen könnyed, kedves, humoros.

A Petőfi Színházban november 4-én mutatják be. A főszerepeket, a kalandosan egymásra találó szerelmespár tagjait Józan László és Szederjesi Teodóra alakítja, ők lesznek láthatóak Asztalos úr és Balázs kisasszony szerepében. Szeptember elején már megtartotta a társulat az olvasópróbát, azóta elkezdődött a próbafolyamat a színpadon. Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész állítja színpadra a vígjátékot, aki úgy véli, ez egy igazi színészdarab, azaz nagyon jól van megírva, nagyszerűek a szerepek, amelyekhez ezúttal is szuper szereposztás társul. A rendező szándéka szerint hangulatos, tempós kell hogy legyen és teljes szívből kell hogy megszólaljon a színpadon az Illatszertár. Ehhez és a humor létrejöttéhez tud segítséget adni, de meggyőződése, hogy a fókusz a színpadra lépőkön van, rajtuk múlik sok minden. 

A kalandosan egymásra találó szerelmespár, azaz Asztalos úr és Balázs kisasszony szerepét Józan László és Szederjesi Teodóra  játssza Fotó: Petőfi Színház
 

Oberfrank Pál színházigazgató az évad második nagyszínpadi bemutatójára készülő szereplőgárdának az olvasópróbán köszöntésében azt kívánta, arra biztatta: forduljanak egymáshoz bizalommal, tisztelettel, szeretettel, és érezzék magukat közben jól. A direktor örül annak, hogy ezalatt velük lehet Balázs Péter, aki szinte hazatért Veszprémbe, hiszen itt kezdte pályafutását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában