Gyász

2022.10.06. 12:24

Elhunyt Molnár Sándor, az Utas és Holdvilág Antikvárium legendás tulajdonosa

Életének 70. évében elhunyt Molnár Sándor, az Utas és holdvilág Antikvárium tulajdonosa, Veszprém kulturális életének egyik meghatározó alakja. A város 2017-ben Gizella-díjjal tüntette ki.

Balla Emőke

Fotó: Penovác Károly /Napló

Molnár Sándor barátai tették közzé a hírt, hogy az Utas és holdvilág Antikvárium legendás tulajdonosa 2022. október 5-én itt hagyott bennünket. Az ő tiszteletére 2022. október 07-én, pénteken 18 órakor az antikvárium előtt megemlékezést tartanak. Molnár Sanyi hatalmas küldetéstudattal képviselte a könyvek, a kultúra, az irodalom ügyét. A veszteség mérhetetlen, a közösség tagjai várnak mindenkit, aki szeretne tisztelegni egy igaz közösségi ember, tiszta szívű veszprémi előtt.

Az antikvárium a veszprémi irodalmi élet egyik fő bázisa, Molnár Sándor több száz kulturális, irodalmi, zenés estet szervezett, létrehozta az Elefántyuk-díjat, megalapította a Bakelit Barátok Körét, a Komjáthy Kört. Jó volt betérni hozzá egy kis beszélgetésre, jó szóra, az antikváriumában mindig megnyugvást találtunk.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában