Alkotásra ösztönöznek

2022.10.07. 14:00

Kerámia-, rajz- és festőszakkört is indított a Háromhatár Kulturális Sport Egyesület

A Háromhatár Kulturális Sport Egyesület működött már kupi és pápai székhellyel, jelenleg pedig Pápakovácsiban található a székhelyük. Az évek során számtalan kézműves-foglalkozást szerveztek ezeken a településeken, valamint a környéken.

Polgár Bettina

Portik Péter (balra) kiemelte, a műhelyekben nemcsak a pápakovácsi és a kupi lakosokat fogadják, hanem a Pápa vonzáskörzetében élőket is szívesen látják Fotó: Háromhatár Kulturális Sport Egyesület

Az egyesület 2009 óta működik, három település (Kup, Pápakovácsi, Nóráp) lakói alapították 22 fővel, Portik Péter festőművész vezetésével, akitől megtudtuk, az évek folyamán számos rendezvényt szerveztek, ide sorolható egyebek mellett a Kupi ifjúsági napok eseménysorozat, melyre Budapesttől Erdélyig érkeztek érdeklődők, de az egyesület szervezésében valósult meg a pápakovácsi Kulturális piknik is. A Háromhatár egyesület működött már kupi és pápai székhellyel, jelenleg pedig Pápakovácsiban található a székhelyük. Számtalan kézműves-foglalkozást szerveztek ezeken a helyszíneken, valamint a környező települések falunapjain és a pápai városrészi napokon. Színjátszócsoporttal és énekkarral ugyancsak rendelkeznek, melyek rendszeres fellépői a falunapoknak. 

Portik Péter kiemelte, 2021-ben 1,4 millió forint pályázati támogatást nyertek szabadidős kézműves-műhely létrehozására, kerámiás-foglalkozások lebonyolítására, valamint a hangosítási technika lecserélésére. Ezt követően 2022-ben szintén eredményesen pályáztak, és a Magyar falu program keretében kétmillió forint támogatást kaptak a kézműves-műhely bővítésére, kemence vásárlására, továbbá eszközbeszerzésre. Emellett kerámiaszakkört indítottak Kupon, Pápakovácsiban pedig rajz- és festőszakkörrel várják az érdeklődőket, heti váltásban. Az egyesület alapító tagja hangsúlyozta, ezekben a műhelyekben nemcsak a pápakovácsi és a kupi lakosokat fogadják, hanem a Pápa vonzáskörzetében élő érdeklődőket is szívesen látják. Megjegyezte, semmi mást nem szükséges hozni, csak a tehetséget és a lelkesedést, minden mást a résztvevők rendelkezésére bocsátanak. 

Portik Péter hozzátette, az egyesület jelenleg szintén három település, Pápa, Pápakovácsi és Kup összefogásával működik, de örömmel látnak bárkit a tagjaik között, aki szeret kézműveskedni, színjátszócsoportban vagy énekkarban szerepelni, illetve aki szeretne egy jó csapat tagjává válni és hasznosan töltené a szabadidejét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában