Őseink hite a jövő reménye

2022.10.02. 16:04

Kihirdették a Gizella Fanfár és a Gizella Mise pályázat győzteseit

Kihirdették a Gizella Fanfár és a Gizella Mise pályázat győzteseit, a legjobbnak választott zeneműveket 2023-ban, az Európa kulturális fővárosa cím évében Gizella-napon mutatják be Veszprémben - közölte a Veszprémi Főegyházmegye pénteken az MTI-vel.

MTI

Forrás: Veszprémi Érsekség

Azt írták: a két országos pályázatot májusban hirdette meg a főegyház-megye a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával és a Filharmónia Magyarország közreműködésével.

Olyan műveket vártak, amelyek Veszprém 18-19. századi zenei időszakára emlékezve Gizella királynénak a város iránti szeretetét, hitben való elköteleződését idézik meg, igazodva a főegyházmegye „őseink hite a jövő reménye” jelmondatához.

A tájékoztatás szerint a Gizella Fanfár pályázatra tíz, míg a Gizella Mise pályázatra hét versenymű érkezett. A pályaműveket az Udvardy György veszprémi érsek vezette bírálóbizottság értékelte, amelynek tagja volt Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója, Tardy László Liszt Ferenc díjas karnagy, Virágh András Gábor zeneszerző, Vikman Pál, az EKF komolyzenei programmenedzsere és Horváthné Csomó Orso-lya, a Veszprémi Egyházmegye Egyházzenei Bizottságának elnöke is.

A Gizella Fanfár pályázaton első helyen Malek Miklós, második helyen Kovács Szilárd Ferenc, és osztott harmadik helyen Balogh Máté, valamint Magda Dávid végzett.

A Gizella Mise pályázaton az első Kovács Szilárd Ferenc, a második Dér András, míg a harmadik Mészáros Zsolt Máté lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában