Mindenki számára meg van írva egy könyv

2022.10.02. 10:00

Többnyire hazai tájakon játszódik a kisvárosból érkező romantika

Kikapcsolódást, szórakozást, munkát, de legfőképp önmegvalósítást jelent az írás Mail Karolin számára. A zirci írónőnek már a kilencedik könyve jelent meg a közelmúltban.

Kelemen Gábor

Mail Karolin

Fotó: Kelemen Gábor

Mail Karolin vállalkozóként dolgozik Zircen, emellett folyatja írói tevékenységét. Többnyire romantikus műfajban alkot, de írt már családregényt, napvilágot látott novellákat, elbeszéléséket tartalmazó kötete is. Meséli, hogy a diákévei alatt születtek az első írásai, az otthon, a család hiánya miatt ragadott tollat, de aztán ez sokáig abbamaradt, míg 2009 karácsonyán kapott egy hordozható számítógépet a családtól. Innen datálódik az írói korszak, újra kedvet kapott az alkotáshoz, pár év múlva megjelent első regénye, majd azt szépen sorjában követte a többi.

Alapvetően romantikus lénynek érzi magát, ebből fakad, hogy az érzelmek hatják át a regényeit, kalandos, izgalmas történetek kerülnek ki az ajándékba kapott laptopból. Előfordult, hogy megragadta egy érdekes élethelyzet, vagy egyetlen rövid információból egy egész regény kikerekedett. Mail Karolin kizárólag fiktív regényeket ír, kitalált szereplőkkel, esetleg a helyszínek lehetnek valósak, többnyire hazai tájakon játszódik a kisvárosból érkező romantika.

Írói koncepciójában mindig van egy alapötlet, amit aztán bővít, formál. Papírra csak a vázlatot veti, a cselekményt már az informatika billentyűin indítja és szövi tovább. Az változhat, szereti a meglepő csavarokat, a történet azonban mindig úgy zárul, ahogy azt előzetesen kitalálta. Volt olyan regény, amelyet három hónap alatt írt meg, de akadt olyan is, amelyen egy évig dolgozott, igazából akkor alkot, amikor az ideje engedi.

Karolinnak kialakult egy olvasótábora az idők során, és gyakran személyesen kapja a visszajelzéseket a regényeiről, és persze az érdeklődést, hogy mikor várható az újabb könyv. Dédelgetett álma vált valóra azzal, hogy megjelenhettek írásai. Valahol azt olvasta, hogy sok tehetség megy veszendőbe a világon, mert a megfelelő pillanatban hiányzik egy csekélyke bátorság, pedig bizonyosan nagyszerű dolgokra lettek volna képesek, akik ötletüket feladták. Éppen ezért hangsúlyozza, hogy ne féljünk a kudarctól, hiszen a sikerhez vezető út azzal van kikövezve.

Az alkotás mellett fontosnak tartja, hogy minél többet olvassunk, hiszen egy jó könyv tanít, kikapcsol, örömet okoz, izgalmat hoz az életünkbe, teljesen más élményt jelent, mint a vizuális szórakoztatás. Azt vallja, hogy minden embernek meg van írva legalább egy könyv, amit el kell olvasnia. Nincs más hátra: meg kell találni azt!

Címkék#könyv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában