VEOL podcast - Csemegepult - 5. rész

2022.11.16. 17:38

A klímaszorongás nem betegség, a Z generáció útmutatást vár – Tudományos előadáson jártunk

Nemrégiben a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán, a Kutatók éjszakáján Herzog Csilla docens előadásán jártunk.

HV

Az éghajlatváltozás társadalmi, gazdasági, környezeti, illetve a klímaválság mentális hatásainak vizsgálatai a nagy érdeklődéssel kísért, kiemelt kutatási témák közé tartoznak. A szélsőséges időjárási események, a hőség vagy a légszennyezés ugyanakkor az élővilág veszélyeztetésén túl a lakosság mentális egészségét, lelki jóllétét is befolyásolják. Azt is egyre többször halljuk, hogy a klímaváltozás számlájára írt környezeti változások eredményeképp néhány éven belül a mostani életszínvonal drasztikus megváltozásával is számolni kell. A kialakult helyzet és az erről szóló információk tényként való elfogadása az emberiség számára frusztrációt okozhat és a klímaszorongás kialakulásához vezethet.

Az előadáson ezek mellett szó esett a szorongás megítéléséről a tudományban, illetve választ kaphattunk arra is, hogy egyénként tudunk-e segíteni a klímaváltozás lassításában. Mindezekről hallhatnak a Csemegepult mostani adásában:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában