Mennyei ügyek

2022.11.07. 11:30

A Sümegi Püspöki Palota tárlata az Év kiállítása lett

A Sümegi Püspöki Palota Mennyei ügyek című tárlata lett az Év kiállítása 2022-ben - tájékoztatta a nagyközönséget az intézmény hivatalos közösségi oldalán. Mint írták, ennél szebb szülinapi ajándékot nem is kívánhattak volna az éppen egy éve megnyitott kiállításuk kapcsán.

Szijártó János

A Sümegi Püspöki Palotában tavaly megnyitott Mennyei ügyek című állandó tárlat lett az Év kiállítása 2022-ben

Fotó: Szijártó János/Napló

Mint megtudtuk, a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által alapított szakmai díjakat a napokban adták át Budapesten, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumban olyan muzeális intézmények kiállításai számára, amelyek kiemelkedő minőséget képviselnek az újszerűség, a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képesség, a tudományos felkészültség és a kreativitás vonatkozásában. 
A négymillió forint bekerülési költség feletti kategóriában rendhagyó módon három elismerést osztottak ki idén, a három díjból az egyiket a Sümegi Püspöki Palota Mennyei ügyek című kiállítása kapta, amely színvonalas tárgyi anyaggal, közérthető, befogadható szövegekkel, változatos szövegbeli, képi közlésekkel és új infokommunikációs megoldásokkal fogadja a nagyközönséget.

Fotós: Szijártó János/Napló

Magát a tavaly megnyitott állandó tárlatot dr. Nagy Veronika és Gaylhoffer-Kovács Gábor kurátorok álmodták meg, majd egy elkötelezett csapattal dolgoztak a megvalósításán, míg egy hosszú és küzdelmes munkafolyamat után nyitották meg látogatók számára tavaly ősszel. Munkájuk gyümölcse mostanra beérett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában