Beszélgetés zenével és verssel

2022.11.02. 14:00

A szakralitás és a transzcendencia művészet volt a téma a kerekasztal-beszélgetésen

A szakralitás és a transzcendencia művészettel való kapcsolatáról tartottak kerekasztal-beszélgetést a közelmúltban a Jezsuita kolostor és romkertben.

NA

Fotó: METU/Takács Zita

 

 

A …Csak ints vissza című programot a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Művészeti és Kreatívipari Kar és a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program együttműködésében rendezték. A kerekasztal-beszélgetésen a résztvevők azt kutatták, hogy mi is van a látható világon túl, mit keresünk, amikor azt érezzük, hogy a világ szemünk előtt feltáruló valósága mögött léteznie kell valami többnek, valami magasabb rendűnek – közölték a szervezők. A programot a Platon Karataev duó zenéje és versek színesítették. Jász Attila költő műveit Páder Petra METU-s hallgató adta elő. A kerekasztal-beszélgetésben Pörczi Zsuzsanna egyetemi docens, intézetvezető és Kicsák Lóránt filozófus, habilitált egyetemi docens, a METU Művészeti és Kreatívipari Karának oktatója, valamint Jász Attila és Balla Gergely zenész vett részt. 

 

 

Címkék#METU#ekf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában