Gyertyagyújtás a apátságban

2022.11.30. 18:00

Adventi programok szombatonként a zirci cisztercieknél

Elkészült a Zirci Ciszterci Apátság díszudvarában az adventi koszorú, annál tartanak a karácsony előtti szombatokon délután fél hatkor gyertyagyújtást a városban élők, az ideérkezők; és a szeretet, az öröm, a várakozás jegyében az adventi időszakban szombat délutánonként gyerekfoglalkozásokkal, programokkal, forralt borral, meleg teával várják a monostorban az érdeklődőket.

Rimányi Zita

Adventi koszorú a ciszterciek díszudvarában Fotók: Rimányi Zita/Napló

A második közös adventi gyertyagyújtás apropóján december 3-án, szombaton 15 órától kézműves-foglalkozásokat tartanak az apátság közösségi termében. Az érdeklődők karácsonyi díszeket készíthetnek hagyományos és 3D technikával, például ajtókopogtatót, és megismerhetik a peddignádfonást. 

Fotós: Rimányi Zita/napló

Marton Bernard atya idéz fel karácsonyi történeteket 16 órától a gobelinteremben. A díszudvaron az adventi koszorún 17.30-kor gyújtják meg a második gyertyát. Közreműködik a Zirci Városi Vegyeskórus. Adventi gondolatait Vecsey Katalin református lelkész mondja el. A szentmise a bazilikában 18 órakor kezdődik. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában