Elismerés

2022.11.03. 14:00

Az Év kiállítása a Regulyversum

Bekerült az Év Kiállítása Díj jelöltjei közé a Regulyversum – mindent Regulyról, a zirci Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház állandó kiállítása, amely a neves néprajzkutató, utazó életét, munkásságát különleges módon mutatja be – írtuk meg nemrégiben, és ma Budapesten az intézmény munkatársai át is vehették az elismerést, amit kategóriájában két másik kiállítással együtt érdemelt ki a tárlat.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Összesen öt kiállítás kapta meg idén az Év Kiállítása Díjat. A Ludwig Kortárs Művészeti Múzeumban csütörtökön tartották meg az eredményhirdetést a Kiállítások mozgásban konferencia keretében. 
A Reguly-múzeum már a díj jelöltjei közé kerülést is elismerésnek tartotta. Állandó kiállításának kitalálója és rendezője Ruttkay-Miklián Eszter volt, sok ember összehangolt munkája révén jött létre.
A zirci önkormányzat, a múzeum fenntartója az energiahelyzet miatt hozott intézkedései mellett is lehetőséget biztosít arra, hogy még ebben hónapban megtekinthessék az érdeklődők az év kiállítását, a Regulyversumot, utána átmenetileg, a téli időszakra bezár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában