Élettapasztalat az operett mondataiban

2022.11.08. 20:00

Az évad harmadik nagyszínpadi bemutatójára készül a társulat

Elkezdődött a Viktória című operett próbafolyamata a Veszprémi Petőfi Színházban, Ábrahám Pál, Földes Imre és Harmath Imre művét Oberfrank Pál igazgató rendezésében mutatja be a társulat december 16-án. A nagy magyar lelket, a határokat nem ismerő képzeletet, az igaz szerelmet érzékeltető darab lesz a színház mostani évadának harmadik nagyszínpadi premierje.

Rimányi Zita

Megtartották a Viktória című operett olvasópróbáját a Veszprémi Petőfi Színházban

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

– Veszprém és a Veszprémi Petőfi Színház a bölcsője ennek a csodálatos műfajnak, az operettnek – jegyezte meg az olvasópróbán Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser. Oberfrank Pál rendezői alapkoncepciója kapcsán úgy fogalmazott:  – Az alapszituációkat komolyan kell vennünk, amennyire a játék engedi, hogy tétje legyen az előadásnak. Minden kedves, szellemes mondat mögött van élettapasztalat, sokszor igazi mélység is, miközben megszólalnak a csodálatos dalok. A jelmez- és díszlettervező, Kelemen Katalin elárulta: a díszletben számos dekorációval és vetítési technikákkal jelenítik meg a helyszíneket, a jelmezek viszont korhűek maradnak.
A darab ajánlója alapján a Viktória gyönyörű történet arról, hogy az igaz szerelem mindent legyőz, háborút, fogolytáborokat, országhatárokat, még az egymástól távol töltött éveket is. A különleges operettben különböző zenei motívumok keverednek, például az amerikai dzsessz és a magyar népzene, így a hungarikum műfaj, a magyar virtus biztosan eléri hatását. A Csak egy kislány van a világon, az Ahol az ember felmászik a fára, a Good night, a Honvéd banda szól a Stefánián és még számos sláger felcsendül az előadás során, melynek zenei vezetője és karmestere Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész. A főszerepben Cservenák Vilmost és Szederjesi Teodórát láthatjuk, ők alakítják John Webster nagykövetet és Viktóriát, a feleségét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában