Pályázati felhívásokat tettek közzé

2022.11.29. 17:00

Ha szeretne a kulturális főváros része lenni, most pályázzon!

Jövő év elejéig több mint egymilliárd forint keretösszegre lehet pályázni négy területen a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Zrt. (VEB2023 EKF) felhívására.

Napló

A pályázatokat konferenciaszervezés, járásközponti kiemelt rendezvények, kulturális események és utcaképfejlesztési tervek megvalósítására lehet benyújtani, tájékoztatott a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. A sikeres pályázatok érdekében a kiíró előzetes konzultációs lehetőséget biztosít. A konferenciaprogram-kiírást százmillió forint keretösszeggel hirdették meg, a pályázatok benyújtásának határideje december 7-e. A pályázóktól olyan programterveket várnak, amelyek a kiírásban meghatározott munkaformákban minél szélesebb körben kapcsolják össze a szakmai közönséget, a tudományos-művészeti eredményeket és az érdeklődő nagyközönséget. A napi betevő pályázat felhívás célja olyan kulturális események megvalósulásának elősegítése, amelynek előadói kiemelkedőek a hazai és a nemzetközi kulturális színtérben, művészetük minőségével és annak elismertségével komoly hozzáadott értéket képviselnek a VEB2023 EKF program éves kínálatában. A pályázatot december 20-ig lehet beadni, a keretösszeg ebben a kiírásban is 100 millió forint. 

Az Utcaképfejlesztési, valamint Utcaképfejlesztés újra nevű felhívásokban összesen 345 millió forintra lehet pályázni december 31-ig. A támogatással olyan szolgáltatások és programok beindításához, fejlesztéséhez igyekeznek hozzájárulni, amelyek a város méretei és fogyasztói struktúrája miatt kockázatot hordoznak, középtávon azonban már fenntarthatóan működtethetők. A Járásközpontok kiemelt pályázatai nevű támogatási forma célja az, hogy a 2023-as programévben a járásközpontok mindegyike legalább egy olyan, nagy tömegeket megmozgató kulturális rendezvényt szervezzen az EKF program keretében, amely mind a helyi és régiós lakosság, mind az ideérkező turisták számára valódi EKF-élményt nyújthat. A pályázat benyújtási határideje 2023. január 31-e, a keretösszeg 550 millió forint. A VEB2023 EKF Zrt. közölte azt is, idén még várhatóan közzétesznek egy bor- és gasztrokultúra, valamint egy sport tematikájú felhívást. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában