Pannon táj szívében

2022.11.16. 16:00

Hagyományőrzésre nyertek pályázatot Sümegen

Hagyományőrzés a Pannon táj szívében címmel pályázatot nyert a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház a Nemzeti Kulturális Alap és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa által amatőr művészeti tevékenység megvalósítására.

Szijártó János

Oszkai Réka szerint különösen fontos, hogy minél többen ismerjék és szeressék meg a magyar táncokat, népdalokat Fotó: Szijártó János/Napló

A projekt célja táncház programok szervezése annak érdekében, hogy felkeltsék, elmélyítsék a magyar néptánc és népi kultúra iránti érdeklődést. - Fontos, hogy minél többen ismerjék és szeressék meg a magyar táncokat, népdalokat, hiszen ez az identitás őrzésének egyik alapvető eszköze, ami hatékonyan járul hozzá a magyarságtudat erősítéséhez. A hagyományőrzés egyik legkiemelkedőbb, nemzetközileg is elismert modellje a táncház-módszer, amely a szellemi, kulturális örökség megőrzésének integrált, közösségorientált művészeti mozgalma. Ez az eljárás az idén ötvenedik születésnapját ünneplő táncházmozgalom keretei között alakult ki, magába foglalva a Kárpát-medence népzenei és néptánc kultúráját. Célunk a művelődő közösségek támogatása és a magas szintű kulturális értékekhez való hozzáférés biztosítása - mondta el munkatársunknak Oszkai Réka, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ igazgatója.
Hozzátette, a Nemzeti Kulturális Alap és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa által támogatott program első része a november 27-én, vasárnap 16 órakor kezdődő Adventi néptáncgála és táncház lesz, ahova ingyenes a belépés, de előzetes regisztrációhoz kötött. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában