Verskedvelők

2022.11.18. 14:00

Nyugdíjasok is felszálltak a Petőfi-buszra Zircen

Szeretem a verseket, szavalni szoktam, nyertem így már versenyt. Azt nem tudom könnyen megfogalmazni, Petőfi műveit miért kedvelem, talán fiatalos lendületükért, azért, mert páratlan lelkesedést tükröznek – mondta el Horváth Lajosné, amikor arról kérdeztük, miért szállt fel a Petőfi-buszra Zircen.

Rimányi Zita

Horváth Lajosné és Trungel Ottóné a Zircen leparkolt, vándorkiállításnak berendezett járműnél

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Trungel Ottóné pedig arra volt kíváncsi, gyerekkori emlékei mennyire jönnek elő a járművön összeállított tárlaton látottak hatására. Tesztelte barátnőjével a tudását, és kiderült, sok mindent még mindig fel tudnak idézni abból, amit az iskolában tanultak a forradalmár költőről. 

Fotós: Rimányi Zita/Napló

– Máskor is szívesen részt veszünk ilyen élményt jelentő alkalmakon – jegyezték meg az irodalom iránt érdeklődő nyugdíjasok, amikor a bakonyi városban egy időre leparkoló, Petőfi 200 felirattal díszített busz mellett beszélgettünk velük, Zirc központjában. 

Fotós: Rimányi Zita/Napló

A vándorkiállítást a költő születésének kétszázadik évfordulója alkalmából állítottak össze, már az országban több helyen járt, s ahogy több településen, Zircen is az oktatási intézmények diákjai délelőtt, más helybeliek délután tekintették meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában