Férfibarátság

2022.11.30. 14:00

Színházi előadás az Expresszóban

A férfibarátságot középpontba állító, formanyelvéért díjazott előadás lesz látható a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) Rendhagyó terek előadás-sorozatának következő eseményén.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A programsorozat helyszíne ezúttal a város ikonikus alternatív helye, az Expresszó lesz, ahol a TÁP Színház Roletti, avagy Jakab és János legendás barátsága című előadását láthatják a nézők december 6-án, kedden 19 órától. Az előadás egy valódi, de egyre különösebbé váló férfibarátságról szól. A darabban ennek az emberi kapcsolatnak külön „határőre” is van, aki már jó ideje szemmel tartja a címszereplő Jakabot és Jánost. Az őr jelentése szerint kezdetben ők ketten csupán átlagos szomszédok voltak, majd ivócimborák lettek, de aztán történt valami, ami miatt már képtelenség őket kategóriába sorolni, áll az előadás leírásában. 

A darab szereplői Janklovics Péter és Szabó Zoltán. A rendhagyó előadás a 12. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozón Kasza Éva-különdíjat kapott az újszerű formanyelvéért. A 18 éven felülieknek szóló előadás ingyenes, de a részvétel egyéni online regisztrációhoz kötött. A rendhagyó helyszín miatt legfeljebb száz néző vehet részt az előadáson. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában