Konferencia és showcase

2022.11.29. 20:00

X. Music Hungary: két napig csak a zene van

Kedden megnyitotta kapuit a X. Music Hungary Konferencia és Showcase. Az eseményen – ami szerdán zárul – első alkalommal díjátadó gálát is rendeznek.

Juhász-Léhi István

Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke mond köszöntőt

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Hangvillába szervezett konferenciát Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, a korábbi egri korszak után immár harmadszor vendégeskedik az esemény Veszprémben. Szerinte a konferencián az iparági jelleg domborodik ki, és többet beszélnek gazdasági ügyekről és statisztikákról, mint arról, ami miatt mindannyin részesei: a zenéről. 
Weyer Balázs megkérdezte, hányan hallgatnak mindennap zenét a felnőtt korosztályban. Ez a szám 70 százalék, azaz nagyon kevés dolog játszik az életünkben ilyen fontos szerepet. Beszélt arról is, hogy a konferencia idei témája a zene és az ember, a zene és a társadalom. A konferencia meghívottjainak névsora nagyon színes, benne Senával vagy éppen Lovasi Andrással. 
Ugyanakkor átadják a Music Hungary-díjakat is a zárónapon a kiemelkedő zenészeknek, előadóknak vagy a háttérben dolgozóknak. Az est házigazdája Csepelyi Adrienn podcaster, riporter és Hajós András zenész-műsorvezető lesz. Weyer Balázs elmondta azt is, a díj jelöltjeinek listáját a legjobb nevezettekből szakmai bizottság állította össze, a díjazottakat a szövetség elnöksége választotta ki. 
A konferenciához természetesen koncertek – amelyek ingyenesek – is kapcsolódnak: három helyszínen, mindkét este hazai fellépőket láthatnak és hallhatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában