Kiemelt zenei rendezvény

2022.12.01. 14:00

Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko, Joss Stone, Norah Jones és Rost Andrea a VeszprémFesten

2023-ban húszéves a VeszprémFest. A prémium zenei fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program kiemelt zenei rendezvényeként fennállásának egyik legváltozatosabb programjával ünnepel. Július 12. és 16. között a História Kertben felállított nagyszínpadon Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko és Yusif Eyvazov, Joss Stone és Norah Jones koncertezik, Rost Andrea pedig négy nap négy különböző produkciót mutat be a jezsuita templomkertben. 

Napló

A programkínálatot csütörtökön sajtótájékoztatón mutatták be a Budapest Music Centerben

Két helyszín, öt nap, hét sztárfellépő és a huszadik év a világ minőségi zenei fesztiváljainak sorában - 2023-ban izgalmas produkciókkal ünnepli két évtizedes fennállását a VeszprémFest. A programkínálatot csütörtökön sajtótájékoztatón mutatták be a Budapest Music Centerben. Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója elmondta, ünnepi lesz a 2023-as fesztivál, visszatér az opera műfaja. Összefogások, barátságok, szponzorok nélkül és a VeszprémFest csapata nélkül nem sikerülhetett volna idáig eljutni, közölte. A fesztivál eddigi történetében kétszázezer jegyvásárló, több mint 150 nemzetközi fellépő volt. 

MÉSZÁROS Zoltán
Mészáros Zoltán, a VeszprémFest ügyvezető igazgatója a VeszprémFest 2023 programbejelentő sajtótájékoztatóján
Fotós: MTI/Kovács Anikó

Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója kiemelte, cél, hogy 2030-ra Veszprém legyen az a város, ahol a legtöbben zenélnek. Porga Gyula polgármester szerint többek között ennek a sikeres fesztiválnak is köszönhető, hogy Veszprém elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter örömét fejezte ki, hogy Veszprém mer nyitni, ennek köszönhető az a sok kulturális siker, amire méltán lehet büszke mindenki. Az eseményen részt vett Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is.
Július 12-én napjaink egyik legnépszerűbb fiatal latin énekese, Alvaro Soler nyitja a fesztivál 2023-as programját a História Kertben, 13-án a fado szupersztár, Mariza énekel.  

Alvaro Soler

Július 14-én a 21. század vezető primadonnája, Anna Netrebko szoprán klasszis lép színpadra egy nagyívű, javarészt Verdi operákból összeállított gálaműsor sztárművészeként. Mellette fellép férje, az azerbajdzsáni tenor, Yusif Eyvazov, közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, vezényel Michelangelo Mazza. 

Anna Netrebko, Yusif Eyvazov

Július 15-én öt évvel ezelőtti, zajos sikert arató veszprémi koncertje után “20 Years of Soul“ elnevezésű turnéjának keretén belül ismét a fesztivál vendége lesz Joss Stone, 16-án Norah Jones Veszprémben adja élete első hazai koncertjét. 

Norah Jones

A História Kertbe meghirdetett nagyszínpados koncertekkel párhuzamosan július 12. és 15. között minden nap egy-egy különleges Rost Andrea-produkciót láthat a közönség a jezsuita templomkertben. A Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja négy napos, izgalmas zenei kalandozásra hív barátaival, pályatársaival és növendékeivel bemutatott produkcióival. Azt mondta, igyekezett minél színesebb műsorokat összerakni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában