A refomátus szeretetszolgálatnak gyűjtöttek

2022.12.14. 20:00

Első alkalommal látogatott Magyarországra az Egyesült Államok egyik legaktívabb gospelcsapata

Telt házas koncertet adott Vincent Bohanan & The Sound of Victory gospelkórus. A négynapos turné harmadik állomásának a Veszprém Aréna adott otthont, ahol a világhírű szólistával, David Bratonnal kiegészült formáció több mint kétórás koncerttel ajándékozta meg a nézőket. Az eseményen a Magyar Református Szeretetszolgálat javára gyűjtöttek a szervezők.

Napló

Nagy sikert aratott a gospelkoncert a Veszprém Arénában

Fotó: Penovác Károly/Napló

Közel háromezer ember hallgatta a jól ismert, karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó gospelslágereket. Az esemény megnyitóján Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerületének püspöke és Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke osztották meg gondolataikat. Az a jó, amit Isten adhat, a legszebb álmainkat is felülmúlja. Jézus születése, ez a múltbeli esemény reménységgel ajándékozza meg a jelent. Egy bizonytalan világban, ahol tele vagyunk félelmekkel, jó ezt hallani. Az Istentől jövő öröm a körülményektől független, örökkévaló, amely átjárja az életünket, fogalmazott Steinbach József.
Az Egyesült Államok egyik legaktívabb gospelcsapata már többször járt Európában, de Magyarországon ez az első látogatásuk.
- Magyarország csodálatos, gyönyörű tájakat láthattunk és fantasztikus emberekkel találkoztunk - mondta Vincent Bohanan, a kórus alapítója és vezetője a koncert után. - Nagyon izgatottak vagyunk, néhány nap múlva a pápa előtt énekelhetünk majd. Felfoghatatlan csoda ez, az Úr kegyelme, amely mindannyiunk számára örök emlék marad.
Színes koncertműsorral készültek az estére: saját dalaik mellett a közönség olyan ismert műveket hallhatott, mint az Amazing Grace vagy az Apácashow slágerei. Home című dalukat az Ukrajnában tomboló háborúért, az ott élőkért ajánlották, és kérték a hallgatókat, kapcsolódjanak be a közös imádságba, ne szűnjenek meg gondolni azokra, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

A koncert résztvevői, valamint az esemény támogató partnerei több millió forint adományt gyűjtöttek össze a Magyar Református Szeretetszolgálat javára. 
A magyarországi turné a Veszprém-Balaton Keresztény Kultúrájáért Alapítvány szervezésében, közreműködésével jött létre. Csontos Ádám, az alapítvány elnöke elmondta, az alapítvány elsődleges célját jól tükrözi a gospelkoncert. Az alapítvány elsődleges célja a sok nehézség közepette eljuttatni az emberekhez a remény jó hírét, hogy Isten szeret bennünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában