Régi magyar kertek

2022.12.01. 09:00

Megjelent a Séd-könyvek sorozat 5. kötete

Királyi és főúri kertek, kolostorok kertgazdaságai, udvarházak veteményesei, a reneszánsz kertművészet csodái, az orvosbotanika és a dísznövénykultúra világa, Sárvár, Pozsony, Hotkóc, az erdélyi kastélyok parkjai elevenednek meg a Régi magyar kertek című kiadványban.

A magyar történelem virágos oldala bontakozik ki több száz év kertészeti irodalmának anyagából, kézirattárak mélyén megbúvó illusztrációiból, tudományos kutatások eredményei mentén, a legendás Herbárium Melius Péterétől a mai jeles szerzőkig több mint harminc forrásközlés, tanulmány oldalain. A Régi magyar kertek összeállítását páratlan bibliográfia is kiegészíti azoknak a leendő szakembereknek és mélyebben érdeklődő olvasóknak szánva, akik kertjeink múltjában barangolni szeretnének.

A magyar történelem virágos oldala bontakozik ki a kötetben

A kötet előzménye 1999-ben jelent meg a Vár Ucca Tizenhét könyvek között, ennek most a bővített és aktualizált változatát vehetik kézbe az érdeklődők. A műhöz Brányi Mária táj- és kertépítész, Veszprém alpolgármestere írt előszót, a Séd-könyvek sorozat szerkesztője Géczi János József Attila-díjas író, képzőművész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában