A legkisebb is számít

2023.01.22. 08:00

A Little Moon Session klubkoncertté varázsolta a Kossuth utcát

Nehéz elképzelni, ahogyan egy kirakatra tekintve nem cipőket vagy ékszereket, hanem együtteseket mustrálhatunk, az EKF nyitórendezvényén azonban egy különös ötlettől vezérelve kirakatba kerültek a Little Moon session fiatal zenészei.

Horváth Virág

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Szombaton 14 órától az EKF-iroda kirakatában, a Kossuth utcán a Little Moon tehetséges zenészei adtak koncertet, többek között Heilig Andris, Juhász Zoli, a Bors és Géem is megörvendeztettek bennünket. A Little Moon Sessiont négy fiatal zenész valósítja meg, Juhász Zoltán, Golarits Márton, Tóth Bence és Heilig András. Ez a koncertsorozat, amelyet jó minőségben videófelvételként is megtalálhatunk online, a fiatal, feltörekvő zenészek munkáját hivatott támogatni.

Habár Joseph Beuys performanszművész óta tudjuk, hogy az üvegfallal elzárt alkotói tér önmagában is pluszjelentést hordoz az előadáson túl, mégis meghökkentő, ugyanakkor üdítő volt látni Veszprém belvárosában, a Kossuth utca alján létrejövő művészeti teret.

Golarits Márton, a Little Moon Session egyik szervezője lapunknak elmondta, a projektjük ötlete abból adódott, hogy kezdő zenészként ők maguk is örültek volna hasonló lehetőségnek. Az itt fellépő együttesek teljes koncertanyagát rögzítik, ami segítheti őket a továbblépésben, fejlődésben, koncertszervezésben is.

A Bors zenekar kifejezetten veszprémi kötődésű, és a felvételt követő siker okán a kirakatkoncerten is élvezhettük a zenéjüket. Márton hozzátette, nagy öröm együtt dolgozni az EKF-vel, mindenki nyitott és segítőkész a fiatalokkal. A jövőbeli tervek kapcsán elmondta, az új évadra új helyszínnel és különféle stílusokkal is megpróbálkoznak majd. A mai koncertdömping magas színvonalát elnézve pedig biztos, hogy érdemes lesz figyelni a Little Moon Session koncertjeit idén is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában