Gála

2023.01.25. 11:30

Félévzáró előadásra készül a FootNotes Dance Company

Torma-Böhm Nóra, a veszprémi FootNotes Dance Company táncegyüttes egyik alapító-vezetőjét, koreográfusát kérdezte a lapunk más mellett a félévi gáláról is.

Juhász-Léhi István

Fotós: Nagy Lajos/Napló

– A nyári időszakban elkészültek új versenykoreográfiáink – kezdte Torma-Böhm Nóra. – Szeptemberben volt az évadnyitás, amikor a hobbicsoportokba is érkeztek az új tagok. Velük is készülünk már szeptember óta a február 5-i színházi előadásra, ahol 30 koreográfia kerül a Hangvilla színháztermének színpadára.

Elhangzott az is, munkájukban nem okozott problémát a rezsiköltségek emelkedése. Egyelőre a Hangvillában van a bázisuk, de nem sokáig, ugyanis április végétől az ActiCityben lesz helyük. Mint ahogy Nóra fogalmazott, rendes, tükrös tantermük is lesz, ami nagy előrelépés számukra. 

Kiderült, ötven–hatvan fellépő lesz február 5-én, akik iskolás hobbicsoportokból és a versenyzőcsoportokból kerülnek ki, és szólókkal, duókkal, csoportos koreográfiákkal, formációkkal mutatkoznak be. Ugyanakkor a tanárok is színpadra lépnek, ők táncolják majd a nyitányt.

– Félévkor ez mindenkinek hatalmas élmény – fogalmazott a szakember. – Ahogy az is, hogy ilyenkor a gyerekeknek egy épphogy kigyakorolt és elkészült koreográfiát mutatnak be. Ez egy egyfajta premier, amit élvezünk, szeretünk.

Torma-Böhm Nóra elárulta, február 7–10 között viszont már nyílt napjuk lesz a Hangvillában, ahol kedden és csütörtökön órarend szerint lesznek a nyílt napok is. Kedden fél 5-től fél 6-ig lesznek az ovisok, fél 6-tól fél 8-ig a gyerekcsoport, csütörtökön pedig fél 6-tól fél 8-ig a junior felnőtt csoportnak lesz nyílt napja.

– Szeptemberben alakult egy 20 éven felüliekből álló kortárs csoport, amellyel egy 16 hetes kortárs tánckurzust tartunk. Ennek hamarosan, február 13-án lesz majd a záró eseménye – derült ki. – Míg egy héttel később indul a következő 16 hetes kurzus. 

Ezt követi a versenyidőszak a FootNotes Dance Company életében is, március 2-án az első megmérettetéssel.

Címkék#gála#tánc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában