A magyar kultúra napja Zircen

2023.01.22. 13:11

Közösen szavaltak a hóesésben

Szakadó hóesésben tartották meg a zirciek rendezvényüket, amellyel arra emlékeztek, hogy Kölcsey Ferenc kétszáz évvel ezelőtt tett pontot a Hymnus letisztázott kéziratának végére Csekén, a Magyar nép zivataros évszázadaiból alcímmel.

Rimányi Zita

Többtucatnyian gyűltek össze ezért a város főterén, az Országzászló emlékműnél vasárnap délelőtt, a magyar kultúra hivatalos napján, és együtt szavalták el a két évszázados magyar Himnuszt, együtt mondták el népi imádságunkat. „Isten, áldd meg a magyart / Jó kedvvel, bőséggel..." – hallatszott hangosan, mert több torokból egyszerre szólaltak meg a híres, szívünknek oly kedves sorok. 

Január 22-e jeles nap a kalendáriumban emiatt, az évforduló okán, tudják ezt többen, szívesen részt vettek az eseményen, amit civil kezdeményezésre szervezett meg a zirci művelődési ház. Az sem tartotta vissza a megjelenteket a közös ünnepléstől, hogy vastag hóréteg alakult ki városszerte, a Rákóczi teret, fáit is beborította. Ettől csak szebb volt a megemlékezés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában