Hagyományteremtés

2023.01.31. 11:00

Újévi koncertet és tangóbált szerveztek Veszprémben

A rendezvénynek a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum adott otthont. Az estet a Veszprémi Tangó és Mozgásművészeti Egyesület szervezte. Balogi Szilvia és Tatorján József szakmai főszervezők elmondták, hagyományteremtő céllal hívták életre az eseményt.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton

Fotó: Pesthy Márton

A házaspár mintegy tíz éve működtet tangóklubot és tánciskolát Veszprémben. Az esemény résztvevőit Hegedűs Barbara alpolgármester és Pap Máté kancellár, a rendezvény védnökei köszöntötték. A program első részében a Vörös Eszter Tangó Kvintett – tagjai Vörös Eszter (bandoneón), Selmeczi Gábor (hegedű), Gárdos Éva (zongora), Környei Miklós (elektromos gitár), Vörös Viktor (nagybőgő) – adott koncertet. Az együttes műsorában főként Astor Piazzolla, a híres argentin bandoneónos és zeneszerző művei szerepeltek, mondta el Balogi Szilvia. Hozzátette, a rendezvény ezután egy tangóesttel (milonga) folytatódott, amelyben tandák (több dalból álló zenei csokor) és cortinák – amelyek nem tangó műfajú, de táncolható zenékből állnak – váltották egymást. A főszervezők elmondták, a klubba 30-40-en járnak, nemcsak Veszprém és vonzáskörzetéből, hanem távolabbi településekről is. A tangó szalon stílust képviselik, amelyben nincsenek koreográfiák, hanem a tánc a résztvevők egymás örömére szolgál. Az esemény – amelyet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt Közösségi támogatási programjának segítségével rendeztek meg – olyan jól sikerült, hogy már a jövő évi időpontot is kijelölték a szervezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában