Hangszersimogató Eplényben

2023.02.03. 13:00

Bakonyi kis falvakban koncertezik a Setup együttes

Eplényben lép fel a Setup együttes február 4-én, szombaton, a koncert 15 órakor kezdődik a művelődési házban.

Rimányi Zita

Ütősök – A Setup tagjait egyre több bakonyi falu lakói ismerik meg Fotó: Artery

A Setup Együttes tagjai mind magasan képzett zenészek, több éves hazai és külföldi előadóművészeti tapasztalattal rendelkeznek. Projektjeik központjában a zene és az összművészeti ötletek megvalósítása áll. Koncertjeiken, zenepedagógiai előadásaikon nagy hangsúlyt kap az interaktivitás és a közönségbarát előadásmód, mellyel a hallgatóság és az előadó viszonya közvetlenebbé tehető. 

Az Artery Egyesület által megvalósított projekt keretében az együttes koncertet adott már Jásdon, Tésen, Bakonynánán, Borzaváron és Dudaron. Az egyesület tagjai zenetanárként is közvetlen kapcsolatban vannak a gyerekekkel. Az általuk megvalósított professzionális koncertek sosem önmagukban szerepelnek: hangszerbemutató, hangszersimogató, beavató koncert, interaktív kiállítás, zenetörténeti bemutató vagy éppen verses, népmeséi programelemek teszik még teljesebbé az előadásokat. Céljuk a zenei műveltség, a zeneszeretet átadása, kihasználva az ütőhangszeres zene azon tulajdonságát, hogy ezeket az eszközöket nem kell félteni a közönségtől, bátran ki lehet próbálni, így a gyerekek közvetlenül a hangszeren keresztül érezhetik meg a zenélés erejét. Az így összeállított zenepedagógiai alkalmak közvetlen sikerélményt biztosítanak a közönségnek, miközben indirekt módon a zenei tudáshoz, a hangszerek megismeréséhez visznek közelebb. 

Az együttes elkötelezett amellett, hogy a kistelepülésekre is eljuttassa a színvonalas művészetet. Kistelepülési művészeti projektjeiket úgy tervezték, hogy szerény műszaki ellátottságú helyeken is megvalósíthatóak legyenek. Az adott település technikai viszonyaihoz, a közönség számához, korosztályához mindig rugalmasan igazodnak. A koncertek a Veszprém-Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa Program keretében valósulnak meg  az NKA támogatásával. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában