Drámapályázat

2023.02.02. 17:00

Bemutatják a Karaffát Budapesten

Idén Veszprém Európa Kulturális Fővárosa. Ez az év Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója is. Ez alkalomból a Pannon Várszínház meghívásos drámapályázatot hirdetett Petőfi Sándor Karaffa-drámatöredékének befejezésére.

Horváth Virág

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A pályaműveket négyfős zsűri bírálta el, melynek tagjai az azóta elhunyt Dobák Lívia dramaturg, valamint Nánay István színikritikus, Géczi János író, költő, Vándorfi László rendező voltak. A mindössze 15 gépelt oldalnyi töredéket a pályázók szabadon kezelhették, sem műfaji, sem terjedelmi kötöttséget nem írtak elő. A zsűri díjazottjai Márton László, Szálinger Balázs, valamint Fabacsovics Lili lettek. 

Február 6-án, hétfőn 17 órától a Kalligram Kiadó szervezésében nyilvános könyvbemutatóra kerül sor a Petőfi Irodalmi Múzeum Lotz-termében, Budapesten. A bemutató résztvevői a drámapályázat zsűrije, Géczi János, Nánay István és Vándorfi László, valamint a nyertes pályaművek szerzői, Fabacsovics Lili, Márton László és Szálinger Balázs. A beszélgetés moderátora Tóth Ramóna Mirtill lesz. 

Az esemény a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásával létrehozott Karaffa drámapályázat és a nyertes művek bemutatása című projekt részét képezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában