Sikeres programok

2023.02.28. 07:00

Február a farsang és a szerelem hónapja

Február a farsangi kavalkád mellett a szerelmesek hónapja is. Ilyenkor Szent Bálintra emlékezve köszöntik egymást a párok. Bár a Valentin-naphoz kapcsolódó szokások a távoli Amerikából származnak, már Európában, így Magyarországon is elterjedtek.

Szijártó János

Valentin-nap apropóján játékos vetélkedőt tartott diákoknak a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ a Városi Könyvtárban

Forrás: szervezők

Így nem meglepő, hogy a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központ által szervezett Valentin-heti programok nagy sikert arattak Sümegen. Bálint-nap alkalmából a Városi Könyvtár idén is randevúzni hívta olvasóit a lassan hagyománnyá váló és nagy népszerűségnek örvendő Vakrandi egy könyvvel című programra. Az érdeklődők becsomagolt könyvek közül válogathattak, pár szavas rövid információ alapján.

Bálint-nap apropóján ezúttal is játékos vetélkedőre hívta a diákokat Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, a helyszín a Városi Könyvtár volt. A verseny tartalmában a magyar és a világirodalom szerelmi költészetéből merített a, könyvtárhasználati készségek és digitális kompetenciák fejlesztése volt a cél, játékos, vidám formában. A szórakoztató irodalmi játékban a Kisfaludy Sándor Gimnázium két osztálya vett részt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában