Ringatók a Bakonyban

2023.02.05. 08:00

Felnőttekben ébresztenek kedvet az énekléshez

Ringató foglalkozások lesznek február 13-án több bakonyi kistelepülésen. A Jásdon 9 órakor, Bakonynánán 11-kor, Dudaron 15-kor kezdődő órákat Solti Emese zene szakos pedagógus vezeti. Február 25-én és március 18-án Eplényben találkozhatnak vele az érdeklődők.

Rimányi Zita

A bakonyi kistelepüléseken a foglalkozásokat Solti Emese zene szakos pedagógus vezeti Fotó: Artery 

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – ez a mottója a Gállné Gróh Ilona nevével fémjelzett Magyar Örökség Díjjal elismert zenés foglalkozásoknak. A Ringatók célja, hogy oldott, szeretetteli légkörben megismertesse a kisgyermekes szülőkkel a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét. Nem a gyerekek megtanítása, nem a fejlesztés az elsődleges cél, hanem mindenekelőtt a felnőttekben szeretnének kedvet ébreszteni az énekléshez. Segítséget, bátorítást adni nekik, útmutatást az értékes zenei anyag kiválogatásához. A Ringatókra már néhány hónapos kisbabákkal lehet érkezni, a felső korhatár pedig az óvodáskor kezdete. A foglalkozásokon a gyerekeket nem osztják csoportokra életkor szerint és örülnek, ha nemcsak anyukák érkeznek a gyerekekkel, hanem édesapák és nagyszülők is. 

A Ringató foglalkozás a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala védjegylajstromába bejegyzett védjegy. Az egyre bővülő, már a határainkat is átlépő hálózatban Ringató néven csak azok tarthatnak foglalkozásokat, akik elvégezték az ehhez szükséges tanfolyamot. Így azonos módszerekkel dolgoznak, azonos elveket követnek. Természetesen emellett minden foglalkozásvezetőnek a saját egyénisége is érvényesül ezeken a programokon. A bakonyi kistelepüléseken a foglalkozásokat Solti Emese zene szakos pedagógus vezeti, aki bájos egyéniségével, komoly szakmaisággal 2007 óta több településen rendszeresen vezet Ringatókat a szülők és az apróságok nagy örömére.

A bakonyi foglalkozások a Veszprém-Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa Program keretében valósulnak meg, az NKA támogatásával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában