Mulatnak

2023.02.06. 13:00

Lovas farsang lesz Nagyvázsonyban

Pálinkamustra, lovas felvonulás, kiszebábégetés, télűzés, azaz igazi farsangi mulatság várja az érdeklődőket az idei nagyvázsonyi lovas farsangon február 18-án, szombaton a Kinizsi-vár előtti területen és a Reményi rendezvényházban.

Juhász-Léhi István

A programok 14 órakor kezdődnek, gyülekező az Igásló Központban, majd a fogatokat és a lovakat jelmezbe öltöztetik. Három órakor kezdődik a télűző zajos-maskarás, fogatos felvonulás a Petőfi–Csokonai–Kertalja–Kinizsi–Jókai–Klastrom utca–Kinizsi-vár útvonalon. A fogatok a településközponton is áthaladnak fél 4 körül, majd körülbelül 15.45-kor a jelmezes fogatok bevonulnak, és zsűrizik őket Győrffy-Villám András közreműködésével. Lesz kiszebábégetés, hangos télűzés a várnál, ahol közreműködik a Mesevár Óvoda és Bölcsőde Csiga-biga csoportja és a Nagyvázsonyi Férfi Dalárda. A hangulatról Horváth Richárd és zenekara gondoskodik.

Hagyományőrző tűztánc az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció műsorában, 17.20-tól. Este 9-kor pedig kezdődik a farsangi mulatság a rendezvényházban, ahol a Flipper zenekar szolgáltatja a talpalávalót. A mulatságot az Orfeum Operett Musical Társulat nyitja meg. Este fél 11-kor Omász Kati műsora látható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában